بی شک تندرستی مهمترین سرمایه انسان است. امروزه نقش ورزش در کاهش ناهنجاری های روانی و تعادل اجتماعی و تأمین تندرستی آدمی بیش از پیش آشکار شده است.
امروزه تربیت بدنی و علوم ورزشی گرایش های گوناگونی دارد که به تناسب حیطه اختصاصی اش با شاخه ای از دانش بشری ارتباطی تنگاتنگ دارد.
مکانوتراپی یا حرکت درمانی ، حرکت دادن قسمت های مختلف بدن بوسیله خود بیمار یا متخصص فیزیوتراپی مکانوتراپی نامیده می شود. این روش درمانی مورد استعمال وسیعی برای معالجه ضایعاتی بدن دارد، خصوصاْ مدت زمانی که بیمار بستری است بایستی حرکت را شروع نمود تا از خشک شدن مفصل و سفت شدن مفصلهای جلوگیری نمود. منظور از این درمان استفاده از وسایل مکانیکی از قبیل وزنه، فنر، دوچرخه ثابت، تخته تعادل، شولدر ویل و دستگاه های ورزشی و … میباشد که برای افزایش قدرت، استقامت عضلانی و افزایش یا حفظ دامنه حرکتی مفاصل بدن بکار میرود.
پای هر انسان از چند قوس تشکیل شده است قوس کف پای هر انسان با دیگری متفاوت است. هرگونه اختلال در وضعیت این قوس ها مستقیماً بر تمام اعضاء حرکتی از جمله پا، زانو، لگن، کمر تا گردن و شانه ها تاثیرگذار است و بسیاری از خستگی ها و دردهای بدن ناشی از اختلال در قوس پا ها می باشد.
شکستگی استخوان از جمله مهمترین آسیب های بدن است که بدنبال ضربه ایجاد می شود.هر گونه تغییر شکل استخوان بدنبال ضربه، شکستگی نامیده می شود.
عضو انجمن فیزیوتراپی ایران، گفت: امروزه در دنیا عمده درمان بیماران ضایعات نخاعی به تیم توانبخشی به ویژه فیزیوتراپیست های متخصص و آموزش دیده سپرده می شود. مجید داستانی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهارداشت: زمانی که فردی در اثر یک عامل خارجی یا داخلی دچار آسیب به طناب نخاعی شود گفته می شود فرد دچار ضایعه نخاعی شده است. وی به مهم ترین عوامل آسیب نخاعی که شامل تصادفات جاده ای، سقوط از ارتفاع و تومورهای نخاعی هستند، اشاره کرد و گفت: با توجه به عملکرد سیستم طناب نخاعی که شامل انتقال اطلاعات حسی و حرکتی بین اندام ها و احشای بدن با مغز که مرکز کنترل بدن است
در همی پلژی، اختلال حرکتی در اندام فوقانی، تحتانی و تنه یک طرف بدن وجود دارد که ممکن است عضلات صورت را نیز درگیر نماید.
از زمانی که الکتروتراپی وارد درمانهای فیزیوتراپی شده است، تکنیکهای انجام آن دچار تغییرات بسیار چشمگیری شده است
فیزیوتراپی یکی از حوزه های مهم و پرکاربرد علوم پزشکی است که نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی افراد دارد.
پیشگیری، درمان، توانبخشی و ارتقا سطح سلامت جامعه از مهم ترین اهدافی هستند که در فیزیوتراپی دنبال می شوند.