بی شک تندرستی مهمترین سرمایه انسان است. امروزه نقش ورزش در کاهش ناهنجاری های روانی و تعادل اجتماعی و تأمین تندرستی آدمی بیش از پیش آشکار شده است.
امروزه تربیت بدنی و علوم ورزشی گرایش های گوناگونی دارد که به تناسب حیطه اختصاصی اش با شاخه ای از دانش بشری ارتباطی تنگاتنگ دارد.
یکی از مهمترین گرایش های این رشته، حرکات اصلاحی و درمانی می باشد. موضوع مورد مطالعه در حرکات اصلاحی و درمانی، بررسی ضعف ها و ناهنجاری های اکتسابی دستگاه استخوانی، عضلانی، مفصلی و آسیب های ورزشی در افراد جامعه است. این ناهنجاری ها عموما به دلایلی چون عادات حرکتی نامناسب، فقر حرکتی شرایط نامناسب محیطی و با مشخصه تدریجی بودن، بویژه در دوران کودکی و سنین رشد، بروز کرده است. این اختلالات هنوز آنقدر شدت نیافته اند که مشکلات جدی برای فرد مبتلا ایجاد کرده و او را به دست جراح ارتوپد بسپارند یا او را ناگزیر از استفاده از وسایل کمکی و انواع بریس ها و پروتز ها نمایند و عنوان بیمار به فرد اطلاق شود. بنابراین امکان بهبود و اصلاح از طریق حرکات جبرانی و ورزش های درمانی وجود دارد.
ناهنجاریهای اسکلتی، عضلانی و مفصلی درصد بالایی از مشکلات جسمی را در بزرگسالی به خود اختصاص دادهاند. این ناهنجاریها غالبا به علت عادات حرکتی نامناسب، فقر حرکتی، شرایط نامناسب محیطی و با مشخصهی تدریجی بودن، به ویژه در دوران کودکی و سنین رشد، بروز مینمایند و تا زمانی که آنقدر شدت نیافته که مشکلات جدی برای فرد به وجود آورند، امکان بهبود و اصلاح از طریق حرکات جبرانی و ورزشهای درمانی خواهند داشت. ظاهر ناخوشایند، کاهش انعطافپذیری، کاهش میزان تحرک، کاهش استقامت و قدرت بدنی، آرتروز زودرس، ناراحتیهای قلبی و تنفسی و دردهای عضلانی و مفصلی از جمله پیامدهای قابل پیشگیری این ناهنجاریها میباشند.
به منظور جلوگیری از ابتلا به ناهنجاری های اسکلتی عضلانی از قرار گرفتن در وضعیتهای غلط به مدت طولانی خودداری کنید.
فهرست مطالب
فصل اول: تاریخچه و مفاهیم پایه
فصل دوم: ناهنجاری های اندام فوقانی و حرکات اصلاحی
فصل سوم: ناهنجاری های اندام تحتانی و حرکات اصلاحی
فصل چهارم: آسیب های ورزشی
فصل پنجم: آب درمانی و ماساژ
فصل ششم: ارگونومی
دیدگاه۰