// ۲۸ مرداد ۹۷ ¡ ۰۸:۱۷

این دستگاه در دسته ی انواع لیزرهای پرتوان در فیزوتراپی قرار میگیرد. لیزر پرتوان دارای توان خروجی بین ۱ تا ۱۲۰۰۰ مگاوات میباشد که این رقم حدود ۲۴ برابر لیزر کم توان است. همچنین عمق نفوذ لیزر کم توان بیش از ۴ سانتی متر است که این خود ۸ برابر لیزر کم توان میباشد. این توان بالا و عمق نفوذ زیاد، این نوع لیزر را گزینه ای مناسب برای اصلاحات عضلات عمقی و افزایش جریان خون و ترمیم، میکند. امروزه در بسیاری از شرایطی که استفاده از لیزر کم توان ممکن نیست از لیزر پرتوان استفاده میشود. به علت توان بالای دستگاه لیزر پرتوان ، میزان زمان استفاده از دستگاه پایین آمده و موجب میگردد که در تعداد جلسه ی کمتر، نتیجه ی مطلوب به دست آید. در حالیکه این زمان برای هر جلسه ی لیزر کم توان حدود ۶۰ الی ۱۲۰ دقیقه به طول می انجامید.

کاربرد لیزر پرتوان چیست؟

لیزر پرتوان به علت عمق نفوذ بالا و زمان کوتاه درمانی، گزینه ای مناسب برای اکثر مشکلات اسکلتی-عضلانی میباشد. اما شاید بتوان مهمترین کاربرد لیزر پرتوان را در رفع درد و التهابات و افزایش ترمیم بافتی دانست. در مورادی که زخمهای باز بر روی بدن وجود داشته باشد، استفاده از دستگاه لیزر پر توان به جوش خوردن و ترمیم هرچه سریعتر زخم، کمک شایانی میکند. حتی در بیماریهایی مثل آرتروز، آرتریت، در و سفتی مفصل، کشیدگیهای عضلانی، دردهای عصبی، مشکلات عروقی، کشیدگی تاندونها و یا پیچ خوردگها، آسیبهای ورزشی و … استفاده میشود. جلسات درمانی در دوره ی حاد به صورت ۵ الی ۸ جلسه ی پشت هم است و سپس هنگامی که درد مزمن میشود لیزر درمانی باهدف تریمی بافتی هر ۱ روز درمیان استفاده میگردد. برای حصول نتیجه ی بهتر، در کناز لیزردرمانی باید از تکنیکهای دستی فیزیوتراپی و ورزشهای مخصوص هر ناحیه، استفاده گردد.

لیزر پرتوان زانو

زانو یکی از مفاصل اساسی بدن است که مرکز اندام تحتانی بوده و ثبات بالایی را در این ناحیه ایجاد میکند. به علت همین موضوع زانو تحت فشارها و آسیبهای زیادی میباشد آسیبهایی از جمله کشیدگی و پارگی رباطها، کشیدگی و پارگی عضلات اطراف، مشکلات مربوط به منیسک، اختلالات مفصلی همچون آرتروز و کندرومالاسی ، اختلالات راستای استخوانی مثل زانوی پرانتزی یا ضربدری و … . هنگامی که هرکدام از این مشکلات اتفاق بیافتد قطعا علایمی همچون درد و التهاب با خود همراه داشته و آسیب بافت نرم نیز بوجود می آید. در همین راستا لیزر پرتوان زانو، درمانی موثر در زمینه ی اختلالات و آسیبهای زانو شناخته شده است. تنظیمات دستگاه و نوع هدف از استفاده کردن دستگاه، با توجه به شرایط و نوع آسیب ، توسط فیزیوتراپیست مشخص میگردد.

نحوه عملکرد لیزر پرتوان

دستگاههای لیزرهای کلاس ۴ ،توان و قدرت ۰٫۵ وات به بالا دارند. که به آنها لیزر پرتوان گفته میشود. نحوه ی عملکرد لیزر پرتوان بدین صورت است که با داشتن توان بالاتر انرژِی لازم را در زمانی بسیار کمتر از لیزرهای کم توان به بافت مورد نظر میرسانند. طول موج لیزرهای پرتوان نیز بالا بوده و در محدوده ی مادون قرمز قرار میگیرد که همین موضوع سبب میگردد که عمق نفوذ بیشتری داشته باشد . عمق نفوذی که در برخی از دستگاهههای لیزر پرتوان به ۴ سانتیمتر هم میرسد. اثرات درمانی لیزر پرتوان عبارتند از خاصیت ضد درد که با مسدود کردن مسیر سیگنال درد به مغز و کاهش حساسیت اعصاب، درد را کاهش میدهد. کاهش التهاب نیز از طریق پروسه ی وازودیلاسیون یا گشاد شدن عروق اتفاق می افتد.. بهبود سریع زخم، بهبود عملکرد عصب، تسریع ترمیم بافت و رشد سلولی، افزایش فعالیت بافتی و بهبود جریان خون.

لیزر پرتوان برای دیسک کمر

یکی دیگر از مواردی که در تحقیقات به درمان لیزر درمانی بسیار خوب پاسخ داده و موجب کاهش درد و التهاب و نیز افزایش ترمیم شده است، لیزر پرتوانبرای دیسک کمر است. هنگامی که دیسک کمر دچار بیرون زدگی میشود، بافت نرم اطراف خود را تحت تاثیر قرار داده و باعث التهاب عصب میشود. لذا فرد در مسیر عصب خود، احساس ناراحتی و درد دارد. در مواردی که دیسک کمر بسیار حاد باشد، با استفاده از تنظیمات کاهش درد و التهاب دستگاه در حدود ۵ الی ۱۰ جلسه ی پشت هم، سعی در کاهش علایم وی داریم. سپس پس از رفع علایم درد و التهاب توسط لیزر پرتوان ، درمان دیسک را از جنبه ی ترمیمی آغاز میکنیم که علاوه بر استفاده از لیزر، مواردی همچون درمان دستی و تمرین درمانی را به آن اضافه میکنیم تا فرد به بهبودی کامل نزدیک گردد.

عوارض لیزر پرتوان

از دیدی عموم مردم، لیزر دستگاهی بسیار خطرناک و پرعوارض است در صورتیکه اصلا این مورد صحیح نیست زیرا اولا لیزرهای شدن بالا در جراحی به کار میرود و لیزرهای فیزیوتراپی در محدوده ای هستند که بیشتر اثر شیمیایی دارند تا اثرات حرارتی. اثر حرارتی موجب آسیب به بافت سطحی میشود و قدرت بالایی دارد در صورتیکه لیزرهای فیزیوتراپی این ویژگی را ندارند. ثانیا تنها در استفاده از لیزر باید احتیاطاتی نمود . به طور مثال در بدخیمیها، زنان حامله، کودکان،بیماران دارای پیس میکر قلبی، افرادی با تاریخچه ی صرع و تشنج و مناطق نزدیک به چشم باید لیزر را با احتیاط استفاده نمود تا اثر معکوسی بر درمان نداشته باشد.در کودکان نیز به علت اینکه صفحات رشد هنوز بسته نشده است، بهتر است با دوزهای انرژی پایین لیزر درمانی را برای آنها انجام دهیم. همچنین در موارد بالا نیز میتوان لیزر کم توان را جایگزین لیزر پرتوان نمود.

دستگاه لیزر پرتوان فیزیوتراپی

استفاده از لیزر در محدوده های بیخطر.

موجب شده تا این دستگاه راه خود را در درمان فیزیوتراپی باز کند.

دستگاه لیزر پرتوان فیزیوتراپی دارای توان بالا.

طول موج بالا و عمق نفوذ زیاد هستند.

همچنین در دو نوع نقطه ای و اسکنر وجود دارند.

که در نوع نقطه ای، فیزیوتراپیست با اپلیکاتور مخصوص لیزر.

انرژی تعیین شده را به بدن وارد میکند.

در نوع اسکنر نیز با تعیین محل مورد نظر، دستگاه با سری اسکن.

خود شروع به اعمال لیزر در آن ناحیه میکند.

قیمت دستگاه لیزر پرتوان با توجه به میزان خروجی دستگاه متفاوت میباشد.

اما در موارد درمانی، دارای تعرفه ی یکسان در تمامی کلینیکهای فیزیوتراپی است.

لیزر درمانی پرتوان، به علت اثرات مثبت زیاد.

در درمان اکثر بیماریها و علایم ناشی از آنها کاربرد دارد.

یکی از مهمترین کاربردهای آن ترمیم زخم و اسکار است.

که با استفاده از دیود لیزر پرتوان ،زمان جوش خوردن زخم.

http://ramtan.co

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

دیدگاه۰